Select Page

Solarni krov – Elon Musk (video)

Solarni krov – Elon Musk (video)

Elon Musk, jedan od najvećih inovatora današnjice u svijetu tehnologije, opet nas je iznenadio sa svojim novim izumom. U pitanju su solarni krovovi! 🙂

Video zapis prikazuje Elona dok predstavlja svoj izum i objašnjava njegovu namjenu. Cilj solarnih krovova je da zamijene trenutne solarne ploče i da svaka kuća uštedi na prostoru i struji. Na video snimku, Elon pokazuje kuće prije i posle dodavanja krova i objašnjava kako su ga stiliski prilagodili različitim kućama i bojama. Takođe je zanimljivo vidjeti kako je implementirao ovu ideju, to jest kako ove ploče izgledaju sasvim normalno sa ulice, dok se pod drugim uglom (iz ptičje perspektive) mogu zapaziti solarne ćelije, koje pretvaraju energiju sunca u struju.

Elon Musk je poznat po osnivanju PayPal (servisa za sigurnije online plaćanje), Tesle (Tesla Motors – električnih automobila) i SpaceX (programa za selidbu na Mars).

About The Author

Pratite nas:

O Portalu:

Dani Nauke su naučno-popularni portal Ministarstva nauke Crne Gore, kreiran u saradnji sa naučnom zajednicom. Ideja za kreiranje ovog portala nastala je kao odgovor na veliko interesovanje javnosti za festival Otvoreni Dani Nauke i potrebu da se o nauci na popularan način govori i nakon njega, tačnije 365 dana u godini.

Pin It on Pinterest

Share This

Podijeli sa prijateljima!

Sviđa vam se članak? Podijelite ga sa prijateljima!