PMF, Odsjek za biologiju (zgrada Biotehničkog fakulteta)
11.oktobar: 10 – 17 h

* provjeriti bliže sadržaje radionica i u skladu sa tim planirati grupe

“Otkrijte magične tajne biologije i hemije” je promocija biodiverziteta Crne Gore kao i približavanje naučnoistraživačkog rada studijskog programa Biologija kroz organizovanje interaktivnih radionica iz oblasti biologije (botanike, zoologije, mikrobiologije, ekologije, fiziologije biljaka i zivotinja, antropologije) i hemije i spoja ove dvije prirodne nauke.

Upotrebom znanja i oruđa hemije učenici će imati priliku da nauče kako se može napraviti koktel, da li plamen može imati različite boje, kako novac može da gori, a da se ne zapali, na koji način funkcioniše alko test, da li je moguće napraviti med bez pčela, kako se pravi zlatna kiša i hemijski zalazak sunca, i još mnogo toga.

Dođite da upoznate floru Grahovskog polja, vodozemce Crne Gore, ribe Skadarskog jezera i Jadranskog mora, život insekata, bodljkožaca, glavonošaca, školjki, puževa, zglavkara. Saznajte da li su sve bakterije štetne, kako da napravite lijek iz prirode, kako voda putuje biljkom, da li se u listu nalazi samo zelena boja, šta se krije u kapi krvi…