Crnogorski savez za tehničku kulturu „Politehnika” otvorio je danas Laboratoriju u srcu Glavnog grada i znatiželjnim posjetiocima festivala prikazivao nove instrumente, edukativni komplet iz robotike, te eksperimente.

Učesnici su isprobali nove instrumente i učestvovali u praktičnim eksperimentima pod mentorstvom moderatora.  Nova oprema i učila će se koristiti i za rad u samom istraživačkom centru koji funkcioniše u okviru Politehnike, kao i za terenski rad koji će se organizovati u okolini Podgorice i na nekoliko lokacija u drugim opštinama.

Ovaj program festivala je namijenjen naročito talentovanim i radoznalim pojedincima koji žele da se pripremaju za olimpijade znanja i druga takmičenja. Cilj je da se pokažemo da se i sa najskromnijim sredstvima mogu postići vrijedni rezultati, te razvije svijest o potrebi da se male, javne laboratorije i radionice oforme u svakoj školi.

Svi zainteresovani mogu doći i sjutra na plato ispred biblioteke „Radosav Ljumović“, a program će se realizovati u periodu od 10.30 do 15h.