Utorak, 27. septembar 
11:00-12:00h

Predavanje o QubeSat –u, prof. dr Gordana Medin, Prirodno-matematički fakultet Univerziteta Crne Gore

Najveći broj preduzetničkih kompanija sada nastaje vezano za ove male satellite. Da li u Crnoj Gori možemo kreirati nešto slično?

Srijeda, 28. septembar
11:00-12:00h

Kako je Sumologic od start up-a postao višemilionska kompanija

Bruno Kurtić, jedan od osnivača Sumologic–a

Firma Sumologic osnovana je 2010. godine od strane stručnjaka u menadžmentu, promjenljivim sistemima, velikim podacima i bezbijednosti. Danas njihov cloud-native servis obrađuje više od 100 petabajta podataka, više od 16 miliona pretraživanja, i donosi 10 miliona uvida dnevno. Ove cifre pozicionirale su Sumologic među najmoćnije firme za analizu podataka u svijetu.

https://www.sumologic.com/company/who-we-are/

Četvrtak, 29. septembar
11:00-12:00h

Realne potrebe najbolji izvor za start-up ideju, Elma Hot, Beeand.me

Dva studenta magistarskih studija na Elektrotehničkom fakultetu u Podgorici su željela da znanja stečena tokom studiranja primjene u praksi i tako počinje njihovo interesovanje za pčelarstvo. Tim trenutno čine Elma Hot i Alija Dervić. Alija je angažovan na naučno-istraživačkom projektu fakulteta BIO-ICT. Elma pripravnički obavlja takođe na Elektrotehničkom fakultetu. Željeli su da naprave pametnu vagu kako bi olakšali Elminom dedi koji živi u Bijelom Polju, a svoje pčele ljeti seli na Žabljaku. Tokom razvoja ideje shvatili su da bi ideju mogli proširiti i od nje stvoriti biznis model. Više informacija na www.beeand.me.

Petak, 30. septembar
11:00-12:00h

Kako pokrenuti start-up iz Crne Gore, Dražen Žujović,TourVia.me

TourVia.me je prva uspješna start-up priča u Crnoj Gori, koja je prošla veliki broj akceleratora širom Evrope među kojima i bugarski Eleven. Kao svoj dugoročni cilj vide izlazak na globalno tržište, gde žele da postanu jedan od prepoznatljivih brendova u oblasti turističkih onlajn servisa.

www.TourVia.me