U okviru festivala Otvoreni dani nauke u četvrtak, 29. septembra od 10 do 17 časova u zgradi Biotehničkog fakulteta biće održana interaktivna radionica pod nazivom “Čudesni svijet biologije i hemije”. Posjetioci festivala će imati priliku da se bliže upoznaju sa biodiverzitetom Crne Gore, saznaju fascinantne podatke o biljkama i životinja koje su nalaze u našem okruženju, ali i da nauče kako se pravi tornado, gorivo i zelena vatra iz popularne serije “Game of thrones”.

9. septembra od 10 do 17 časova u zgradi Biotehničkog fakulteta.

Saznaj zašto Caulerpa racemosa-u zovu tumor mediterana, prednosti i mane integralnih žitarica, te da li je bolje jesti bijeli ili crni hljeb. Na ovoj sjajnoj radionici možeš čak odrediti svoju krvnu grupui naučiti o genima.

img_0099

Proširite vaše horizonte! Upoznajte ajkule našeg Jadrana, vodozemce koji su sakupljenina Prokletijama, Bukumirskom jezeru, rijeci Crnojevića, ribe Skadarskog jezera, sove Ćemovskog polja, zmije, meduze našeg mora, ptice ulcinjske Solane.

U okviru Čudesnog svijeta hemije dođite da zajedno pustimo duha iz boce, bojimo plamen, stvorimo narandžasti tornado, naučimo kako da pravimo gorivo, šarene koktele, i doživimo iskustvo zelene vatre iz serijala epske fantastike “Igre prijestola”.

img_0117

U kreiranju programa učestvovali su nastavnici, saradnici i studenti studijskog programa Biologija, sa Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta Crne Gore. Takođe, organizaciji su se pridružili i svršeni studenti PMF-a, NVO “Centar za zaštitu i proučavanje ptica”, osnovna škola “Radojica Perovic” i Instituta za biologiju mora iz Kotora.

img_0092

Ovdje možete pogledati raspored i vrijeme predavanja: Raspored