U okviru festivala Otvoreni dani nauke Polimski muzej u Beranama organizuje tri stručne radionice koje imaju za cilj da učesnike upoznaju sa arheologijom, istorijatom predmetnih arheoloških lokaliteta i njihovim značajem.

 

 

Juče je na arheološkom lokalitetu Samograd (Opština Bijelo Polje) održana prva od tri radionice kojoj su prisustvovali učenici Osnovne škole „Lubnice“,  iz Berana.

Učenici su bili oduševljeni jer su prvi put imali prilike da se upoznaju sa arheologijom, kao i da od stručnih lica iz Polimskog muzeja saznaju kakve sve vrste arheoloških istraživanja postoje.

Danas se održava druga radionica na lokalitetu Vila Rustika (Bistrica, Opština Bijelo Polje), na kojoj će prisustvovati učenici O.Š. „Vuk Karadžić“ iz Bistrice, Opština Bijelo Polje, dok će se sjutra učestvovati učenici O.Š. „Mahmut Adrović“, iz Petnjice.

Predavači na radionicama su eminentni stručnjaci iz oblasti arheologije (kustosi Polimskog muzeja iz Berana: Predrag Lutovac, muzejski savjetnik – arheolog, Milija Pantović, muzejski savjetnik- konzervator- restaurator, Slobodan Obradović , muzejski savjetnik – dokumentarista.